Antrojoje dalyje patalpinome informaciją, kodėl ne tik skanu, bet ir sveika yra vartoti kriaušes bei ananasus. Šioje dalyje atėjo laikas kriaušems ir ananasams. Skanaus!

Braškės

Braškės yra vienos pirmųjų pavasario uogų. Dėl didelio jose esančio flavonoidų kiekio braškės
pasižymi stipriu antioksidantiniu poveikiu, apsaugo nuo trombų susidarymo, mažina cholesterolio
kiekį kraujyje. Kuo ryškesnė braškių spalva, tuo stipresnės jų gydomosios savybės (spalva rodo
flavonoidų kiekį uogose). Braškės yra puikus antidepresantas. Jas patariama valgyti ir besilaikantiems
dietos – užkandžiauti tarp pagrindinių valgių, gardinti daugybę patiekalų.
Dėl savo raudonos spalvos ir širdelės formos braškė buvo laikoma meilės deivės Veneros simboliu.
Legenda sako, kad jeigu braškę perplėšus pusiau ir pasidalinus su priešingos lyties atstovu, galima
vienas kitą įsimylėti.

Vynuogės

Vynuogės yra vienas seniausių auginamų vaisių. Kadangi apie 80 proc. vynuogių sudaro vanduo, jos
yra gardus ir nekaloringas užkandis arba desertas. Vynuogės ir jų sultys efektyviai gydo kai kurias
širdies, plaučių ir pilvo ertmės organų ligas, jos sėkmingai padeda normalizuoti kraujo spaudimą, o
vynuogėse esančios švelnios vaisių rūgštys palengvina sunkaus maisto virškinimą.
Kaip matome, vynuogės – ne tik vyndarių džiaugsmas, tai tikras sveikatos šaltinis. Jos pasižymi itin
stipriu antioksidaciniu bei priešuždegiminiu poveikiu. Ne veltui grožio klinikose vis labiau populiarėja
įvairios vynuogių terapijos procedūros.